perva sözlükteki fikir özgürlüğü

bloody mary
ben ne kemal'e ne de zat'lara taparım ne de sjw'yim. ikisine de kullukla işim olmaz ilgilenmem bile. inanın kimin ne düşündüğü de zerre umrumda değildir. ama ortada bir gerçek varsa lafımı da söylerim, lafı olan çıksın karşıma konuşsun güzelce tartışalım bu konuları.

böyle düşünen (imansız müslüman=kemalist müslüman) insanların dedeleri de mustafa kemal'in icraatına, sıfırdan ülke kurmasına ve akıllı bir komutan olmasına değil de kime secde ettiğine takılmıştı. hepsi de bir güzel sallandırıldı.

çünkü dedeleri için önemli olan iyi biri olmak, dinin güzelliği değil ceplerine girecek para, koyunlarına girecek genç çocuklar ve işin sırtlayacak kölelerdir.

eğer bu insanların torunlarından biriyseniz gidin efendi efendi kulluğunuzu edin üstadlarınıza. ara sıra anayasaya da şöyle bir göz atın, halkı ayrıştırıcı unsurlarla galeyana getirmek/kışkırtmak suçtur. (türk ceza kanunu 216. madde.)

kuran'ı, alimlerin (ben 4 büyük alimden başkasını okumadım okumam.) fıkıh ve ilmihallerini de okumayı da unutmayın. birini dinsizlikle suçlamak dinden çıkmaktır. kelimei şehadet getirip tekrar müslümanlığı kabul etmeyi gerektirir.

demem o ki, mustafa kemal'in dünyevi vasıflarına sahip olduğunuz gün gelin kime secde ettiğine takılın.

sözümü sadece başlık sahibine değil genel olarak söylüyorum, sanki a-k dünyasına herkes mükemmelmiş de tek eksik islamın tebliğiymiş gibi. milletin hayatını karıştırmasın kimse.

ekleme: lutfen fikir özgürlüğünü k-çımızdan anlayıp birbirimize b-k atmayalım. ayrımcılığınıza başlarım artık topluca.
camus camus
çerçeveletilip duvara asılmalı, tebrikler.
edwird 2 edwird 2
ne güzel değil mi sallandırıldı deyip geçmek? kurtuluş savaşında savaşan insanların %99'u türk ve müslüman idi, her şey olup bittikten sonra oldu bittiye getirilip batı'ya teslim olundu ve laiklik denilen ucube ülkeye sokuldu. sözde seküler düşünce bu halkın tüm değerlerine hakaret etti ve ihanet etti. mirasa çöktü. kazım karabekir paşa bile sırf daha dindar ve muhalif diye asılacaktı, sizin gibiler onu da hain ve din tüccarı diye anacaktı. sokakta çiftleşenlerin ve her türlü pisliğin eseri işte bu seküler laik düşüncedir. pkklı teröristleri bile öldüremeyip besliyorsunuz. zira sistem bozuk. herkesi din tüccarı olarak gördüğün belli, senin de dedelerin dindardı, sırf resmi ideoloji tarafından beyniniz yıkandığı için gerçekleri bilmiyorsunuz. kur'an'ı okumak ve öğrenmek yeter ayrıca, 4 alimmiş fıkıhmış ilmihalmiş gerek yok, çoğunda gereksiz ayrıntılarda boğulursunuz. evet tek eksik islam'ın tebliğidir müslümanlar için. türk'ün en şanlı dönemleri islam'a teslim olduğu altın dönemlerdir, sekülerliğin bir bela olduğunu daha nasıl anlayacaksınız bilmiyorum ama hiçbir elle tutulur ilkeniz yok. kur'an'ı okuyan birisi dinle devlet işlerinin ayrılmayacağını ve bunun dinin net, kesin emri olduğunu bilir. hiçbir müslüman seküler düşüncenin yanında duramaz. müslüman türk'ler bu devletin asıl sahibidir, yaklaşık 1000 yıldır burası islam topraklarıydı, öyle de olacaktır. ne zaman ki halk islam dininden çıkar o zaman paşa paşa çiftleşin sokaklarda, kimse karışmaz size merak etmeyin. müslüman olup da laikliğin olması gerektiğini dinen kanıtlayabilecek olanlarsa bana ayet getirsin tartışalım. gerisi fasa fiso, işkembeden sallanan seküler düşüncelerin felsefi açıdan hiçbir kıymeti yok.
camus camus
@edwird 2 öncelikle türkiye cumhuriyeti laik ve otoriter bir ülkedir yaptığın eleştirileri anayasanın izin verdiği biçimde yapmalısın. ikincisi devlet dediğin şey din ile yönetilmez yukarıda belirttiğim gibi inanan insanların da inancını kirletir zira siyaset içinde tonlarca pislik barındıran bir müessesedir. üçüncüsü sekülerizm dünyanın, hiçbir toplumun karşı koyamayacağı en fazla direnebileceği bir şeydir. gerçekten çok sevdiysen şer-i hükümleri iranlı birkaç kişiyle konuşmanı öneririm bak bakalım özgürlükleri nasıl elinden alınmış.

ayrıca müslüman değilim ama inanan insanları da inanmayan insanları da kucaklayabiliyorum ancak senin şu an yaptığın türkiye cumhuriyeti devletini müslüman ülkesi olarak ele alman. anayasal olarak ülkenin dini yoktur. tekrar dediğim gibi müslüman değilim ama burada herkesin huzurunda en ufak sis kalmayacak şekilde seninle her konuda tartışırım.
edwird 2 edwird 2
bu yazıyı müslüman olduğunu söyleyip sekülerliği savunanlar için yazdım. kanıtlayabiliyorlarsa dinen kanıtlasınlar. müslüman olmayanla bu konuyu konuşmak saçma olur.
camus camus

@edwird 2 neden saçma olsun ben seninle dini hükümleri artısıyla eksisiyle tartışmak bilhassa dinin kendisini tartışmak istiyorum. tartışmaktan çekiniyorsan bilemem.
edwird 2 edwird 2
tartışmaktan çekindiğim yok ama konumuz din değil, din ve sekülerlik arasındaki ilişki. aklına takılanları sorarsan cevaplayabilirim tabii.
camus camus
@edwird 2 bu konu üzerine researchgate onaylı 8 tane makalem bulunuyor. burada sen ve senin gibi inançlı insanları incitecek bir şeyler söylemekten kaçınarak şunu söyleyebilirim ki laiklik ve sekülerlik çok yanlış anladığını gördüğüm konular. öncelikle bu konuda araştırmanı tam yapmanı öneririm ardından istersen bu konuda, din konusunda, ayetler, fıkıh, mantık, islam felsefesi her konuda tartışabiliriz. ama öncelikle bu konuyu halletmelisin.
edwird 2 edwird 2
ben cahilim kardeşim, bu konularda makale yazmadım maalesef. tartışmaktan da çekiniyorum lütfen benden uzak dur çok aşırı derecede korktum, çekindim.

şaka bir yana vakit kaybına gerek yok. beni dinin hükümleri bağlar. sen bana kur'an'dan bir şeyler kanıtlayabileceğini düşünüyorsan yaz, onun dışında gerçekten hiçbir konuyu önemsemiyorum. soruyu müslümanlara soran benim, müslüman olmayanlarla uzun uzun tartışıp vaktimi harcamak isteseydim gider ateist gruplarına tüm gün kendimi heba ederdim. bu yollardan çok geçtim. kendimi de çok üstün ve bilge görüyorum.
camus camus
kendisini bilge olarak nitelendiren birisinin bilgeliği.. peh

medeni bir tartışma yapmaktan bile çekiniyorsun naçizane tavsiyem bir daha uyduruk safsataların arkasına saklanma kendini küçük düşürüyorsun.
edwird 2 edwird 2
değerli vaktimi senin gibi batılıların her dediğine he diyen birine harcayacağımı düşünüyorsan yanılıyorsun. ben tamamen özgür düşünüp kendisini en baştan yaratmış olan en yüce kişilerden biriyim. asıl sen kendi safsatalarına bak, hiçbir ilken ve hiçbir değerin yok, gelmiş bana islam öğreteceksin. yersen... müslümanlara hitaben yazdım o yazıyı, seni bağlamıyor sen niye alınıyorsun anlamadım.
camus camus
pekala yüce insan, bilge kişi bu ülkenin anayasası hakkında farazi konuş ardından sen neden alınıyorsun de.. yok öyle bir dünya. ayrıca çık şu dar dünyandan en yüce kişi kim a-k ahahahahahah
bloody mary bloody mary
şöyle kısaca bir okudum da. edwird bence gerçekten trollsün. diğer türlü bu sözlere anlam veremiyorum.

o zaman şöyle açıklayalım kendimi.

benim dedem sallansaydı, senin deden alkış tutup 4. karısıyla sefa etmeye devam edecek, üstüne de soyup soğana çevirdiği dindar insanların sırtına binip tepinmeye devam edecekti. sonra ülkeyi ingilizlere, araplara, fransızlara, yunanlara satacaktı. milli mücadelede bunu yapan sayısız hain var neredeyse hepsi de sarıklı din tüccarları.

benim dedem, Türk'ün başka yurdu olmadığını biliyordu, ülkenin ve vatanımın yedi ceddi s-kilmesin diye senin dedeni astı. haini affeden kan döktüğü toprağına ihanet eder. bana zorla idamı savundurttun.

sekülerlik konusuna girmişsin, batı özentisi demişsin. beynimin yıkandığını, hainleri beslediğimizi söylemişsin. din ve devlet ayrılmaz da demişsin.

ve sonra da beni ayrımcı biri olarak suçlamış, bilgi birikimimi aşağı görmüşsün.

ben Müslümanım. kuranda yazanı uygular, anlamadığım yerde alimleri okurum. ama sırf muslumanim diye kanımı unutacak, o konuya meze ettiğin kurtuluş savaşında bizi defalarca dış milletlere satan araplar sıf müslüman ve islam onlardan geldi diye onları savunmayacağım. müslümanığını değil türklüğümü ön plana koyacağım. ve emin ol, biz cumhuriyeti ilan etmeseydik oradan oraya sürüklenen bir millet olacaktık. savaşmayı bilmeyen arapları koruduk, ama yine de türkler sevilmez. bunun da net farkındayım. o yüzden sizin düşünceniz, sizin batı özentiliğiniz lafına hiç girme. vatanımı ne Müslümanlık diye ağlayana, ne de kemal diye ağlayanın ağzına düşürmem. lafını veririm oturur yerine.

bu konularda hep insanlara saldıran, ayrıştıran, onları bir şeylerle suçlayıp çok konuşan sensin. sonra da bir b-k olmamış gibi tartışmayı bitirmeye çalışıp kaçıyorsun. sana düşmanlığım yok, şu İnterneti kapattığımız anda birbirimizi görmeyiz. sen en iyisi büyük resimden bakmadığın konulara pek girme.
edwird 2 edwird 2
Troll değilim ama önyargılısın mary. Dediklerimi direkt üstüne alınma, çoğul bir dil kullandım zaten. Camus'un nick altında bu konu hakkında detaylara girdik, orayı da oku. Mili mücadele türk'ten ve islam'dan bağımsız değildi, ve sonrasında da bunun korunması gerekirdi. Tek dediğim bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol