pisi pisi(film)

bythemali
zeki ökten'in yönettiği 1973 yılına ait başrollerinde kadir inanır ve müjde ar'ın oynadığı romantik-dram-komedi filmidir.


konusuna gelecek olursak:
bir tarafta amansız hastalığından dolayı hayattan kopmuş zengin genç ve güzel bir kadın ayşin, diğer tarafta ise hayatı dalgaya alan genç, yakışıklı ve çulsuz bir reklam şirketinde çalışan fotoğrafçı sinan ve onun sokaktan eve aldığı kediler....

çalıştığı şirketin reklam yüzü olarak birisini istemesi üzerine çektiği çeşitli fotoğrafları inceleyen sinan'ın ayşini görünce ona fotomodellik yapmasını teklif eder bu isteği kabul etmeyen ayşin'in peşinden koşan sinan bir süre zorlanır hayattan kopmuş genç kızı ikna edemez. ama bu reddediliş ikili arasında doğacak aşkın habercisidir.

klasik yeşilçam konusu gibi dursa bile film bülent ortaçgil müzikleri ile çok naif bir havaya bürünmüştür.

yine bilindiği gibi zengin kız-fakir oğlan arasında olan farklar ,sevecen ve kızına destek baba ve kuralcı anne, sonu ölüme giden fakat kurtulup mutlu son ile biten bir film gibi klişeleri vardır ama bu klişeler o kadar güzel aktarılmıştır ki....

muadelet tibet, sıtkı akçatepe, seden kızıltunç, mehtap ar , diler saraç gibi oyuncular ise filmin tatlılığına ayrı bir tat katmıştır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol