tradwife

marla
(bkz: kendinitavuksanankartal) ukdesidir.
Traditional wife (geleneksel eş,kadın) kavramının kısaltılmış ifadesidir. Tradwife kavramı, evliliklerinde çocuk doğurma ve bakımları, yemek yapma ve temizlik gibi ev işleri görevlerini üstlenen kadın anlamına gelir. Kadının odak noktası evi ve çocuklarıdır, evi dışında bir işi ve kariyeri olması mümkün değildir. Evde eşitlikçi bir iş paylaşımı bulunmamaktadır. Kadının yeri evidir. Avrupa ve özellikle Amerika'daki örneklerinde doğum kontrolü söz konusu bile değildir. Çok fazla çocuk sahibi olunabilir.
Son zamanlarda özellikle amerikan örnekleri ile instagram'da çok sık karşılaşıyorum. Ballerina farm belki de en bilineni. Kadın çok genç yaşta balerinlik hayaline veda ederek evleniyor. Üst üste sekiz çocuk doğuruyor. Kadının tek var oluş amacı üremek ve çocuk yetiştirmek gibi. Çiftlikte tüm işleri yaparken ve özellikle yemek videoları ile tanınıyor. Açıkçası eşi çok zengin olmasa böyle bir yaşamı tercih eder miydi bilmiyorum. Bu kadar varlıklı olup dünyayı gezmek, keşfetmek varken kendini bir çiftliğe hapsedip sürekli üremek gerçekten hayal ettiği yaşam mı emin değilim. Kadının yaşamı tamamen show da olabilir. Ancak ortada bir gerçek var, sekiz çocuk. Her biri de yakın ilgiye ve sevgiye muhtaçlar. Her bir çocuğa yetebilmenin mümkün olduğunu hiç sanmıyorum.
Tamtam Tamtam
@marla bu kavram, bizdeki ev hanımının karşılığı olabilir mi?
succulent succulent
@tamtam bence öyle görünüyor
marla marla
@tamtam bu ev hanımlığının da ötesinde bir kavram. Feminizm karşıtı bir fikir olarak düşünebilirsin. Kadının her yönüyle eve ve çocuklarına kendini adaması fikri. Doğum kontrolünü de reddeden bir bakış açısına sahipler. Ev kadını housewife, bu kavramsal olarak çok başka ve daha gerici bir kavram.
succulent succulent
O videoları bana da denk geliyor. Keçisini falan kendi sağıyor, ununu kendi öğütüyor. Bende show yapıyor etkisi yaratıyor. Bilmem sen ne düşünüyorsun @marla
marla marla
@succulent kesinlikle show canım benim. Bir ordu çocukla, ki hepsinin yaşı çok küçük, o kadar iş yapması mümkün değil. Yok peynir yaptı, yok tereyağı yaptı, inek sağdı. O arada beş yaşından küçük dört beş çocuk kendi kendine mi durdu, uyudu? Adam havayolu şirket sahibi, yardımsız olacak iş değil. Kavramı yayınlaştırmaya, özendirmeye çalışıyorlar akılları sıra. Amerikalılar zaten garip kafalar yaşıyorlar. Trump'ı başkan yaptılar, ötesi yok :)) bunlar da cumhuriyetçi tayfa, geleneksel aile yapısını ön plana çıkarma gibi bir misyonları var.
succulent succulent
@marla inan çok ütopik bir kafa. Bilmiyorum hayatımı böyle geçirmek ister miydim? Evet ben de organikçi kafası var ama inan yardımsız mümkün değil. Ata tohumu un mu istiyorsun yapan var bahçe mi yapacaksın yardımcısız asla olmaz. Bilmesek yutturacaklar. Sanki her şey o kadar kolay. İnan kendi ekşi maya ekmeğimi de yapmasını biliyorum, bahçe yapmasını da, tereyağ yapmasını da peynir, zeytin yapmasını da ama bunları 10 kişilik bir aileye üretmek hem de 8 çocuk bakarken. Uyumadan devam etmen gerekir.
marla marla
Kesinlikle öyle, o zenginliğin içinde zaten insan neden kendini yıpratsın. Showun bir parçası hepsi. En kötüsü de kadının kendini tüketircesine doğum yapmasını beklemek. Dünyadaki tek amacı üremekmiş gibi.
succulent succulent
Ne amaçla bu servis ediliyor düşünmek lazım tabii. Showda olsa kitleleri etkilemek adına bir girişim belli ki.
marla marla
Kesinlikle öyle.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol