yer yarılsa da içine girsem denilen anlar

succulent
İlk okula gidiyorum. Babam bir kol saati almış sene 96-97 falan daha çocuğum bir heves taktım saati okula gittim. Tabi saati de gösterme havası var çocukluk işte. Öğretmen ders anlatıyor durdu durdu benim saatle ilgili bir cümle kurdu. Sanırım o saati gösterme çabamın farkındaydı ve bilemediğim bir soruyla ilgili saatimi gösterme çabamı küçümseyecek bir sözdü. Çocuktum lan ben, hevesim vardı, o zaman öyle her şeye sahip olmak kolay mıydı? Ama o an yerin dibine girdim bunu çok iyi anımsıyorum. Hatta öyle bir etki yarattı ki bende hala yeni bir şey aldığımda hemen kullanamıyorum. Sanki gösteriş budalasıymışım gibi hissediyorum.
alaskan crab alaskan crab
Offf bizim de bir din kültürü hocamız vardı, Sure ezberletir, allahın 99 ismini saydırır, bilemeyeni döverdi. Bir arkadaşı geçen hafta saçı uzun diye uyarmıştı, yine o saçla geldiğini görünce, tahtada önce bir güzel dövdü. Öyle bir ortamdayız ki, dövmesini bekliyorduk zaten, alıştık, öyle travma yaratacak bir durum yok. Keşke orada kalsaydı, sonra bir anda bu yumuşadı güya, imana geldi, oğlum paran mı yok, benle mi inat ediyorsun, paran yoksa veririz benle sen niye inatlaşıyorsun diye cebinden 5 lira çıkartıp atmıştı. O zamanlardan benim empati yeteneğim bu kadar gelişmiş olacak ki, öyle kötü hissettim ki, hala yazarken elim ayağım titrer sinirden. O kadar dayak yiyip de ağlamayan arkadaş, o laflardan sonra, bir de hüngür hüngür ağlamaya başladı. 5. sınıfız daha, gurur yapacak kadar büyüğüz yani. Ağlarken tokat atıyor, al lan parayı yerden diyor, arkadaş donmuş şekilde duruyor falan. En son aldırdı yerden, arkadaş çıktı gitti, benle göz göze gelince, git lan bul getir şu sıpayı demişti. Ben de hemen çıktım arkasından, beraber o gün akşam eve gidene kadar hocaya sövmüştüm arkadaş rahatlasın diye yanında. O gün bugündür, Dine sığınıp, ahlak bekçiliği yapan ne kadar adam varsa, en içten şekilde nefret ederim, ahlakı dine bağlayan ne kadar kişi varsa, bu ciğeri 5 para etmez adam kadar sinirlendirir beni. Nerden de okudum yazını ya sinirlendim yine. Bunun gittiği cennete gitmek istersem namerdim, öylesine bir sinir.
succulent succulent
Nerede dinin arkasına sığınmış bir insan varsa orda bir maraz var. İnançlı olsam derim ki şeytan vesvese veriyor. Ama yok bunlar resmen kötülüklerine kamuflaj yapıyorlar bunu
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol