hapşırmak

Yazar cizer
Türk dil kurumuna göre aksırmak şeklinde beyan edilmesi daha doğru olan kelimedir. Nezle, toz ve benzeri şeylerden kaynaklanabilir.

Toplumda her ne kadar hapşırınca kalp bir anlık durur sanılsa da amerika da yapılan araştırmalara göre hapşırma'nın kısa süreli kalp ritmini bozmakla beraber kalbi durdurmadığı tespit edilmiştir.

Hapşırırken burnu kapatmak doğru bir eylem değildir.
1bucuk mezar acili tako
Hayattaki en büyük rahatlama hissiyatlarından birini yaşatan çok zevkli beden reaksiyonu. Sanki içim toz toprakla bezenmiş ve hepsini atıyormuşum gibi geliyor. Sadece tek şikayetim, ağızda lokma varken gelmesen süpersin. İstisnasız her sabah 2 kez...
2
Yazar cizer Yazar cizer
Her sabah 2 kez? Hapşırık kitapçığına göre sen kılıç'ın oğlusun:

(bkz: hapşırıklar vadisi)
1bucuk mezar acili tako 1bucuk mezar acili tako
Evet. İşin ilginç tarafı da bu durumun vadinin efsane olduğu 2004'lerde falan başlaması bende de. Minimum 2, en fazla peş peşe 3 kesin. Sekmez. Ayrıca Kılıç'ın efsanevi takım elbise ve kravat karizması der, saygı duruşuna geçerim.
marla
Hapşırdığım zaman genelde o neydi, hapşırdın mı sorusunun muhatabı oluyorum. Kedi sesine benzeten de oluyor. Her defasında üç defa hapşırdığım için Kurtlar vadisi hayranı bir iş arkadaşım bana Polat diyordu . Güneşe çıktığımda, naneli sakızı ağzıma ilk attığımda ve üşüdüğümde iççii diye üç defa hapşırırım. İmza hareketim.
hesapsahibi
özellikle planlı gelen o ilk hapşırık öncesi ciğere derin bir nefesle doldurulan oksijen miktarını başka hiç bir şekilde alamazsın. ömrüne ömür katar. standart nefes alış periyodunda oksijenin tam manasıyla ulaşamadığı kıyıda köşede kalmış alveoller dahil ciğerin komple bayram eder.

bir zamanlar enfiye vardı hayatımızda. güzel güzel çekerdik burnumuza, sonra delicesine hapşırırdık. hatta çok şık renkli bir enfiye kutum bile vardı. sonra ne oldu bilmiyorum. hayatımıza renk katan pek çok güzel şey gibi usulca enfiye de çekti gitti hayatımızdan. ama eminim mısır çarşısındaki baharatçılarda hala vardır isteyene.

tanım: tütün bitkisinden elde edilir. kurutulup fermente edildikten sonra toz haline getirilir ve çeşitli baharatlarla karıştırılır ve burun yoluyla bünyeye alınır (normal tütün gibi sarıp da içmeye kalkmayın, sonra nerenizden hapşırmaya başlarsınız bilemem).

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol