bilgisayar oyunlarını küçümsemek

mischief
Yeni trend.sanki herkes atom parçalıyormuş gibi oyunlarla ilgilenenleri ezik diye yaftalamak moda oldu.sen bir red dead redemption 2 oyna bakalım ekranın başından kalkabiliyor musun.ufkunu açar,duygulandırır, hatta oyun bitince hüngür hüngür ağlarsın.
Asilzade bilgisayar oynamaz ama günde 8 saat instagramda gezinir.gülünç.sosyal medyayı bırakın bilgisayar oynayın.
1
fashion fashion
rdr 2 oynamadım ama haklısın azizim 👍
masmavi
Bilgisayar oyunları; strateji geliştirmeyi teşvik eder, eğlenceli bir şekilde bir rahatlama sağladığı gibi aynı zamanda stresin azalmasını da sağlar. Ayrıca çevrimiçi oyunlar da oyuncuların farklı kültürlerden ve bölgelerden insanlarla etkileşim kurmasına olanak tanır. Bu da oyun oynayan kişinin sosyal becerilerinin gelişmesini ve geniş bir arkadaş çevresi edinmesine sebep olur. Bu nedenle, iyi bir eğlence aracından öte, kişisel ve sosyal gelişim için de önemli bir araçtır.
Bilgisayar oyunu oynayan birisi olarak şimdi gelelim size. Bu sözlerim başlıkta kastedilen bilgisayar oyunlarını küçümseyen zat-ı muhteremlere; ilk olarak oyun oynamak yaşla ilgili değildir ve burada önemli olan ne tür beceriler geliştirdiğin ve ne kadar eğlendiğindir. Oyunlar, strateji, takım çalışması ve problem çözme gibi yetenekleri destekleyebilir, bu da her yaşta faydalı olabilir. Velhasıl kelam; Rdr2 oynamayan veya oynamaya gücü yetmeyenler bence büyük bir şansı veya piyangoyu kaçırıyorlar benden söylemesi.
kendinitavuksanankartal
Eğlence anlayışı kendinden farklı olanlara karşı dile gelen bir isyandır. Resim yapan veya şarkı söyleyen biri küçümsenemeyeceği gibi bilgisayar oynayanlara karşı dile getirilen küçümseyici tavır da haksızdır ve içerisinde önyargılar barındırır.

Oyun sektörü üzerine yayınlanan Newzoo 2023 raporuna göre yaklaşık 190 milyar dolar büyüklüğe ulaşmıştır. 3.3 milyar insan oyun oynamaktadır. Bunun 1.7 milyarı Asya-pasifik bölgesinden oyun oynamaktadır.

Her geçen gün büyüklüğü artan oyun sektörünün ürünleri artık başyapıt düzeyindedir. Geçmişte filmlerin ve animasyonların oyunları yapılırken bugun oyunların filmleri ve animasyonları yapılmaktadır. Dolayısıyla kültürel hayatı da şekillendiren dinamiklerden biri olmuştur.

Oyunların içerdiği ödül sistemlerinin gerçek hayatta uygulanması ile karşımıza çıkan Gamification-oyunlaştırma kavramı her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır.İş insanların yapmak zorunda oldugu eylemleri ifade ederken zorunluluk verimsizliği beslemektedir. Oysa gamification yöntemleri kullanılarak oluşturulan sistemlerde insanların daha verimli ve istekli oldukları , yorgunluk şikayetlerinin azaldıgı gözlenmektedir. Oyun oynamak zihnen yorucu değildir ve kazanılan puanlar,indirimler gibi ödüllere sahip olma motivasyonunun verilmesi sonucu insanlar daha iyi sonuçlar çıkarmaktadır.

Örnekler ve açıklamalar çoğaltılabilir. Oyun oynayan insanlar aşırıya kaçmadıkları sürece kendilerini geliştirirken diğerleri küçümsemeye devam edebilir. Küçümseyenlere ise yapılacak muamele bellidir. (bkz: Engelle)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol