hani eski bir kelime okursun ya da duyarsın. cümlenin gelişinden kestirirsin aslında ne olduğunu ama yine de dayanamaz bakarsın sözlüğe. anlamını okursun, bir de yanında italik olarak “eskimiştir” yazdığını fark edersin.
ne demektir o? eskimiş işte kullanılmaz, sen de kullanıp milleti sıkıntıya sokma demektir.
eski yakın arkadaş da öyledir. zamanında gideri vardır. beraber ağlamışsındır, beraber gülmüşsündür. yaşanmışlıklarınız aynıdır. sizi bağlayan ortak paydanız çoktur.
ama eskiyecek kadar zaman geçince üzerinden, işler değişir. neden? çünkü ortak payda azalmıştır. herkes yoluna gitmiştir. birisi evlenmiştir, boşanmıştır belki (allah korusun) çocuğunu kaybetmiştir, işleri ters kepçe olmuştur. belki zaman diğerine bonkör davranmıştır, onun için her şey yolundadır. aynı frekansla kaldığın yerden devam edemezsin özetle. bu kadar uç örneklere bile gerek yok aslında yaşam rotası ayrılınca iş biter.
velhasıl kelam, mazide yaşanmış arkadaşlıkları orada bırakmakta ve o an çevremizdeki arkadaşların kıymetini bilmekte (onlardan da ayrılıncaya kadar) fayda vardır.
eski yakın arkadaş
Ondan haberdar olmamak, bir yabancı gibi storylerini izlemek kırgın hissettirir. Bunu o tercih etti. Arkadaşlığımız için o da bir adım atsaydı böyle olmazdı. Böyle olması gerekiyormuş ve iki yabancı olduk :). Storyleri bugün onun için özel bir gün olduğunu söylüyor. ;)
Aslında eskiyen her şey biraz hasret içerebilir, bu çok normal. Ama her arada sırada hatırlanan diğer anılardan artık hiç farkı kalmaz.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?