insanın hayvan olması

mischief
Çoğu kişinin kabul edemediği hakikat, bazılarının neredeyse rüyasına girer o derece.insan hayvandır.

Al sana Şempanze yavrusu,bebekten farkı yok.bunlarla insanlar aynı atadan gelir.

insanın hayvan olması

akarsu
Doğru söylüyor yukarıdaki arkadaş. Biz hayvanat gurubundayız. Allah üç şeyi yaratmış. Tabitat yani dağlar taşlar toprak hava su bunlar bu gurupta yer alıyor. nebatat, bitkiler ağaçlar yarı canlı olan şeylerde bu gurupta. Son olarak hayvanat var. Biz hayvanat gurubundayız. Bildiğimiz hayvanlardan nasıl ayrılıyoruz onu açıklamayacağım ben alim değilim siz düşünün amk. Yalnız güzele güzel diyen rabbimde zaten bunu tin suresinde söylemiş. Biz insanı en güzel biçimde yarattık demiştir.
Yazar cizer
İnsan hâla hayvansı içgüfülerden kurtulamayan düşünme yetisi var diye kendisini zeki sanan varlıklardır. Evet öyle yunusların iq su insanlardan yüksektir mesela malesef eli kolu yok ama :d

İnsan daha nefsine hakim olamayan yeri geldiğinde tuvaletini bile tutamayan daha kendisine hakim olamayıp dünyayı yönetmeye yönetemezse değiştirmeye çalışan aciz canlılardır ama kendisini dünyanın merkezine koymakta inat eder her insana göre evren insan'ın etrafında dönmektedir. Hele ki o evrene mesaj yolla burçlar falan diyen insanlar daha aciz aynen moruq gezegenler sırf sen burç yotumu oku diye dönüyor senin sayende burcun sayesinde.

Vallahi son yıllarda insanlara zerre sevgim kalmadı.

Zaza dayı'nın dediği gibi ben insan sevmiyem.
alaskan crab
Aslında bu olay, maymundan geldiğimizi anladıktan sonra aklımıza dank eden bir şey değildir. Aristoteles İnsanı düşünen hayvan olarak kategorize eder. Darwinci Evrim teorisinden çok daha önceleri, çinli filozofların, hayvanlar alemi kategorizasyonu, tıpkı darwinci söylemde olduğu gibi yakınlıklar barındırır. Darwin ve lamarckla söylenenin daha vurucu olmasının sebebi artık bunun derli toplu ve artık bilim denen şeyin sınırlarının daha da belirginleşmesi nedeniyle onun da sahasına sokabilecekleri şekle getirmelerinden kaynaklıdır.

Nietzsche, 1800'lü yıllarda bu görüşün getirdiği büyük nihilizm dalgasını fark etmiş ve kitleleri uyarmaya çalışmıştır. Artık bilim gibi sarsılamaz ve içerisinde retorik yapılabilecek sözlerin karışmadığı, her aklı başında insanın, anı deneyler sonucunda aynı şeylere varacağı bir yöntemle kanıtlanmış olanın, büyük tahribatlara sebebiyet vereceğini söyler. İnsan hep kendisini üstte, değerli, tüm evrenin kendisi için yaratıldığı gibi çok kibirli söylemlerle yıllarca kendini kandırmıştır. Oysa bu apaçık gerçek, bir tokat gibi vuracak, binlerce yıl insanların kurduğu ve sarsılmaz sandığı o değerler, anında çökecektir. İnsanların yapması gerekenin ne olduğunu şimdiden düşünmeleri gerektiğini söyler.

-alıntı-
"Tanrı öldü. Tanrıdan geriye bir ölü kaldı. Ve onu biz öldürdük. Kendimizi nasıl avutacağız, biz katillerin katilleri? Neydi bıçaklarımızın altında ölümüne kan döken, dünyanın sahip olmuş olduğu bu en kutsal ve en kudretli şey: bu kanı kim silecek üzerimizden? Kendimizi temizlememiz için hangi su var? Hangi kefaret bayramlarını, hangi kutsal oyunları icat etmemiz gerekecek? Fazla büyük değil mi bize, bu amelin yüceliği? Sırf ona layık görünmek için bizim de tanrı olmamız gerekmez mi?"
-alıntı-

ancak ne gariptir ki, nihilizm karşısında bizi uyaran ve bu çukura düşmemek için ne yapılması gerektiğini açıklayan filozof, nihilist olarak bilinir. Ben bu kulaklara göre ağız değilim der, ancak aradan 220 yıl geçmesine rağmen, hala o kulakların çoğu işitmez.

"Belden aşağımız olmasaydı, insan kendisini Tanrı adlederdi" Bunu başaramayan insan, Tanrı'yı yarattı ve kendisini onunla özdeşleştirdi. Uzun lafın kısası, büyük anlatılar devri kapandı, kendi küçük anlatılarınızı oluşturmanız gerekiyor artık. Hepimiz hayvanız, öyle çok da değerli kimseler değiliz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol