islamiyet

mischief
Biraz beyin jimnastiği yapalım. Müslümanlar genelde kusursuz olanın İslamiyet olduğunu,kusurun müslümanlarda olduğunu ileri sürer, birsürü tahrifçi vardır,İslamiyet onlar yüzünden yanlış anlaşılmıştır.
50 farklı mezhep,tarikat vs.var,hepsi mi yanlış anladı, doğru olan hangisi?
Ehl-i sünnet mi doğrusu, şia mı?
Hz.muhammed zamanında mezhep var mıydı?yoktu.
Şimdi denecek ki peygamberin ölümünden sonraki meselelerin kolay çözümü için mezhepler kuruldu, peygamber yaşamadığı için vaaz veremezdi.
E onun yerine kur'an'dan bakın abicim,çok mu zor?
Domuz eti tüm müslümanlara göre haramdır,bununla ilgili tek bir tartışma bile yoktur,1400 senedir bu haramdır,gel gör ki başka konular üstünde ihtilaflar söz konusudur.4 hak mezhep(kendi kendilerini hak mezhep ilan etmişler)uydurdukça uydurur,şafiye göre köpeğe dokunmak haramdır, başkasına göre değildir.at eti yemek birine göre mekruh,diğerine göre serbesttir.Bu liste uzar durur.Keşke kur'andan bakıp direkt hükmü oradan verseydiniz.
sura sura
metodoloji bilmeden ahkam kesme azizim.
mischief mischief
Azizim metodoloji de kurgulanmış bir şey sonuçta, keyfi yorum yapıyorlar.
mischief mischief
Sen ehl-i sünnetsin,şiayı adamdan saymıyorsundur, onlar da senden haz etmiyor,önce aranızdaki bu ihtilafı çözün azizim
sura sura
bir gün bu konu üzerinde uzun uzun konuşalım inşallah. doktora yapan bir hocamla da bu konu hakkında hasbihâl etmiş idim. evvela seninle de nasip olur inşallah. o "kurancı" dediğimiz tayfanın kitaplarını da okudum merâk etme azizim.
sura sura
şiâ evvelâ itikâd ve akâidde dahi yalan, uydurma hadisler uydurur. (bkz. adnan oktar kitaplarındaki yalan hadisler.) bkz. zaman gazetesi promosyonu ile dağıtılan tahrife uğramış kitaplar. gibi.
masmavi masmavi
İslam'ın zamanla farklı yorumları ve mezheplerin ortaya çıkması, dinin özünden sapıldığı anlamına gelmez. İslam'ın özünü koruyan ve bu çeşitliliği anlamaya çalışan Ehl-i Sünnet ve Şii gibi çeşitli yaklaşımlar, Peygamber Efendimiz'in yaşamadığı dönemlerde yaşanan sosyal ve kültürel değişimlere uygun çözümler sunma çabasıdır. Hz. Muhammed (s.a.v.) zamanında mezhepler yoktu, çünkü din henüz yeniydi ve toplumsal sorunlar henüz gelişmemişti. Mezhepler, farklı durumlar ve zaman dilimleri için Kur'an ve hadisleri daha iyi anlamak adına ortaya çıkmıştır. İslam, temel prensiplerde birlik sağlarken, detaylarda çeşitliliğe yer verir. Domuz etinin haram olduğu gibi kesin hükümlerde ayrım yapılmazken, bazı konularda ihtilaflar doğabilir. Bu farklılıklar, İslam'ın evrenselliği ve esnekliğinden kaynaklanır. Kur'an ve Hadisler ışığında, her mezhep kendi yorumunu getirirken, temel inançlarda bütünlük sağlanır. Dolayısıyla, farklı görüşler, İslam'ın zenginliğini ve derinliğini yansıtır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol