kolajen

succulent
Kıkırdak ve diğer bağ dokusunda bulunan lifli bir protein olan kolajen, vücut proteinin yüzde 30'unu oluşturur. Ciltte, tendon gibi kaslarda, kemiklerde ve bağ dokularına sağladığı güç ve esneklik ile eklem sağlığı, cildin esnekliği ve dayanıklılığından sorumludur.

Günümüzde çok moda olduğu için bu konuya değinmek istedim.

Eczanelerde, marketlerin vitamin reyonlarıda hatta artık kozmetik satan dükkanlarda bile bulmak mümkün.

Faydaları çok olmakla beraber; bu kapsül, saşe veya likit formda bulunan hazır kolajenin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri görülmeye başlamıştır. Şu an için söylentide gibi olsa da her yeni tedavinin uzun vadede yapacağı yan etkilerini görmek için en azından bir 10 yıl gözlemlemek gerekir. Şimdilik bilinen yan etkileri sindirim sistemi üzerinedir. Ama duyduğum kadarı ile beyinde; kist ve kitleler oluşturabilme hatta vücudun çeşitli yerlerinde böyle etki yarattığı bilinmektedir.

Doğal olarak kolajen tüketimi, sığır etinin omurga iliğinde, yassı kemiklerinde ve uzuvlarında bulunmaktadır. Bunu kaynatıp tüketebilirsiniz. Ayrıca bu hazır formlarda da balık veya sığırdan üretilir. Balık işi derin denizlerde civaya maruz kalabileceği için riskli görülüyor.



neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol