radyasyon onkolojisi

succulent
Evet arkadaşlar bu alanda da yaklaşık 6.5 yıl deneyimim var.

Amacı; kanserli hastaları radyoaktif ışınlar ile tedavi etmektir.
Öncelikle bu birimlerde medikal fizikçilerde işin içine dahil olur. Çünkü kansere verilecek dozları bu arkadaşlar hesaplar. Ben Baya teknolojik açıdan geri kaldığı dönemlerde çalıştığım için işin çok angaryası vardı ama bu alan benim anatomi bilgilerimi en üst düzeye çıkarmış olabilir.

Öncelikle hastanın tedavi edilecek bölgesi fizik mühendisleri ve doktorlar tarafından tespit edildikten sonra hasta simule edilir. Tümörün olduğu nokta cilt üstünde işaretlenir. Ve yine fizik mühendislerinin ayarladığı dozlarla hasta tedavi edilir. Bu artık günümüzde baya ilerledi daha kolaylaştı. Bu işlemler yapılırken çevre dokulara zararı tümöre direkt etkisi nedir bilinmek için bir sistem üzerinde organ konturu yaparız. Dozlar ona göre meydana çıkar. Çünkü tümör dokusu dışındaki Organların alacağı doz sınırlıdır. Dokuyu harap edebilirsiniz. Bu da ciddi bir iştir.

Bu tedavilerin yapıldığı alanlar sadece kurşun koruyucu ile değil direk ışına maruz kalan duvarlar 2.5 metre diğerleri 1 metre olacak şekilde tasarlanır ve tedavi alanına uzunca bir koridordan geçersiniz. Bunun sebebi artık röntgen gibi kw den ziyade milyon voltluk radyasyon kullanılmasından kaynaklı. Ve bu birimlerin üstü hep boş yeşil alan olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol