Balık ekmek derdik biz küçükken. Bayat ekmekleri değerlendirmek için annem yapardı. Ben hala severek yiyorum. Ama yiyemiyorum tabi diyetteyim :)
yumurtalı ekmek
Bayat ekmekleri napsak diye dusununce ilk aklima gelen yok.
Yumurtayi cirptiktan sonra icine biraz sut biraz kekik.
Bence deneyin
Yumurtayi cirptiktan sonra icine biraz sut biraz kekik.
Bence deneyin
yağı çeken ve balık gibi kokan bir şey.
midemi çok bulandırıyor, eve dahi giremiyorum evde piştiği zaman.
midemi çok bulandırıyor, eve dahi giremiyorum evde piştiği zaman.
Benim gibi hassas buruna sahip olanların yapıldığı mekandan koşarak uzaklaşmasına sebep olan yiyecek.
Püf noktası tavaya çok az yağ koymaktır.Ekmeklerin yapışmasını önleyecek ve kızartacak kadar.
Bol yağda yapılan yağ içinde yüzer ve vıcık vıcık olur.
Bol yağda yapılan yağ içinde yüzer ve vıcık vıcık olur.
mübarek Ramazan ayında sahurumun başrol oyuncusudur.
yumurtanın her türlüsüne bayılan ben bunu bir türlü yiyemiyorum. zaten kokusu baştan ağır geliyor. o ekmekten damlayan yağ falan içimi kaldırıyor. bir iki dilim belki yiyorum yapılırsa.
bence yumurtalı ekmek yumurtaya hakarettir. yumurtanın en güzel yenebilecek formu rafadan yumurtadır, o da olmadı omlettir. :))
bence yumurtalı ekmek yumurtaya hakarettir. yumurtanın en güzel yenebilecek formu rafadan yumurtadır, o da olmadı omlettir. :))
cok yenıyo
Bazen gereğinden fazla ekmek alabiliyorum yemediğim halde. İşte o zaman kuruyan, sertleşen ekmekleri buzdolabına atar hafta sonu yumurtalı/kızarmış ekmek yaparım.
Hem sizi çöpe ekmek atma günahından kurtarır hem pratiktir. Aynı zamanda lezzetlidir de.
İşte o pratik tarif.
Bir tavaya yağ koyup altını yakın boş bir tabağa 2 yumurta kırın sonra dilimlediğiniz ekmekleri yumurtaya bandırıp tavaya koyun bir süre bekletip alın yemeğe hazır. İşte bu kadar basit.
Sert ekmekler sıcak yağ ile temas ettiğinden yumuşar. Afiyet bal şeker olsun.
Hem sizi çöpe ekmek atma günahından kurtarır hem pratiktir. Aynı zamanda lezzetlidir de.
İşte o pratik tarif.
Bir tavaya yağ koyup altını yakın boş bir tabağa 2 yumurta kırın sonra dilimlediğiniz ekmekleri yumurtaya bandırıp tavaya koyun bir süre bekletip alın yemeğe hazır. İşte bu kadar basit.
Sert ekmekler sıcak yağ ile temas ettiğinden yumuşar. Afiyet bal şeker olsun.
Çırpılmış yumurtaya biraz süt ekliyorum. Bu şekilde çok daha az yağ çekmiş oluyor ustam. Deneyin derim.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?