Bazen gereğinden fazla ekmek alabiliyorum yemediğim halde. İşte o zaman kuruyan, sertleşen ekmekleri buzdolabına atar hafta sonu yumurtalı/kızarmış ekmek yaparım.
Hem sizi çöpe ekmek atma günahından kurtarır hem pratiktir. Aynı zamanda lezzetlidir de.
İşte o pratik tarif.
Bir tavaya yağ koyup altını yakın boş bir tabağa 2 yumurta kırın sonra dilimlediğiniz ekmekleri yumurtaya bandırıp tavaya koyun bir süre bekletip alın yemeğe hazır. İşte bu kadar basit.
Sert ekmekler sıcak yağ ile temas ettiğinden yumuşar. Afiyet bal şeker olsun.
yumurtanın her türlüsüne bayılan ben bunu bir türlü yiyemiyorum. zaten kokusu baştan ağır geliyor. o ekmekten damlayan yağ falan içimi kaldırıyor. bir iki dilim belki yiyorum yapılırsa.
bence yumurtalı ekmek yumurtaya hakarettir. yumurtanın en güzel yenebilecek formu rafadan yumurtadır, o da olmadı omlettir. :))