defne

succulent
Defne yaprağının et yemekleri üstünde inanılmaz bir etkisi var. Etin(özellikle kuzu)yoğun kokusunu sevmeyenler için hoş bir aroma katmaktadır. Haşlama tarzı et pişireceğiniz zaman etin miktarına göre 1-2 yaprak defne yaprağı atmak hem lezzeti arttırır hem de hoş bir koku bırakır.

Ayrıca evimize aldığımız kuru bakliyatların içine bir adet defne yaprağı koyarsak böceklenmeyi önler
4
asteria asteria
aynısını annem de yapıyor, harika bir aroma katıyor yemeklere.
succulent succulent
Evet kesinlikle. Ben de hem işletmemde pişirdiğimiz et türü yemeklere hem de evimde yaparsam kullanıyorum.
asteria asteria
o halde defne yaprağı kullanan herkese afiyet olsun :)
succulent succulent
Afiyet olsun ❤️
asteria
defne ağcın yaprağı baharat olarak kullanılır ve birçok yemeğe yakışır, güzel bir aroma ve tat verir.
ayrıca faydalıdır, balgam söktürücü, iltihap giderici, solunum yollarını rahatlatıcı etkisi vardır, ateş, bulantı ve kusma için de kullanılır.
bütün apollon heykel ve resimlerinde başında defne yapraklarından örülmüş bir taç vardır.
bu tacın hikayesi şudur: apollon'un peneus'un kızı dafni'ye aşık olur. dafni ondan sürekli kaçar ve bir gün yer tanrısı gaia'dan yardım ister, o da dafni'yi ağaca dönüştürür. sonsuza kadar defne ağcı olarak kalır. apollon ise yapraklarından bu tacı örer ve bir daha başından hiç çıkarmaz.
masmavi
Ağaç olarak ele alacak olursak; bu ağaç, antik dönemlerden beri zaferin ve onurun sembolü olarak kullanılmıştır. Mitolojide ise Defne; Apollon'un sevgilisi Daphne ile ilişkilendirilir ve doğada güzellik, sadakat ve korumayı temsil eder. Ayrıca, defne yaprakları yemeklerde ve geleneksel tıpta da kullanılır. Estetik ve anlam derinliğiyle de“Defne" sıkça tercih edilen bir isimdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol