lahmacun

siyah anka
evde iç hazırlanarak fırına verilir ve lezzetli bir şekilde yenmiş olur diyeceğim yiyecektir.

canımız çektikçe yapar yeriz. tabi biraz fazla yediğim doğrudur. 3-4 tane garanti gider. lahmacunu 2 ya da 3 söyleme gerginliğini eskiden yaşasak da bu pahalılıkta kendimiz yaptığımızdan asla yaşamayız.

ayrıca antep lahmacun soğansız ve sarımsaksızdır haberiniz olsun. geçenlerde yakın bir tat yakalamıştım ucundan kıyısından. bir dahaki sefere umarım tam tadı olur.

succulent
Hamuru un, tuz, su ile yoğurulduğu için pide hamuruna istinaden daha sağlıklıdır. İnce oluşu da daha az kalori almak açısından Avantajlı.

İçeriğine gelecek olursak; kıyma,soğan,domates,biber ve tuz ile kafi olacak bir harç olmalıdır.

Fazla baharatlı kıymadan yapılan ürünler insanı şüpheye düşürmelidir. Çünkü ya et yerine karmaşık bir tavuk,ciğer tarzı gıdalar kullanarak baharat ile tadı ve kokusu baskılanmak istenmiş olabilir.

Günümüzde artan maliyetler yüzünden hileli ürünler de artmıştır.
mischief
Hamurlu gıdalar arasında en çok sevdiğim bu, ince hamur olacak,et dengeli dağıtılmış olacak, bir de baharat ve limon ekledin mi değme keyfime,o an sanki cennetteymişim gibi hissederim.
ester expositonun kedisi
Her türlü Pideden daha fazla sevdiğim, ince hamur üstüne kıymalı iç harcı konarak fırına verilen harika lezzet. Odun ateşinde pişeni makbuldür. Yanındaki garnitür ile bir üst noktaya taşınır, zaten garnitür olmadan çıplak kalır lahmacun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol