mrı

succulent
@hesapsahibinin bahsettiği şey vücuda gönderilen manyetik etkinin vücutta bulunan protonlara spin hareket yapması sonucu oluşur. Her sekansta farklı akı gönderir ve her sekans farklı sinyal alır.
hesapsahibi
Şu anda tamamen alakasız bir sektörde çalışsam da, yüksek lisansımı biyomedikal elektronik üzerime yapmıştım. insan vücudu, özellikle yumuşak dokular, büyük oranda sudan oluşur. su bileşeninde bulunan hidrojen atomları, manyetik alana duyarlıdır. ve mr cihazıyla verilen frekans vasıtasıyla vücudun ilgili bölgesindeki hidrojen atomlarının tepkileri görüntülenir ve uzman doktorların incelemesi ile ilgili dokuların durumu, ve doğal olmayan yapılar tespit edilir.

Şimdi, yukarıda yazdığım bilimsel tantanayı bir tarafa koyacak olursak, ilk kez ameliyat öncesi hastalığımın teşhisinde MR'la gerçek anlamda yüz yüze geldim. arkadaş o ne gürültüdür öyle! Marangozhane'de miyim, yoksa tıp merkezinde mi sağlam bir şaşkınlık yaşamıştım. Neyse, modern tıp sağ olsun, teşhis ve tedavi sürecinde katkıları yadsınılmaz.

Yazar cizer
Tabut gibi olan ve tıp alanının en önemli buluşlarından olan makine

Aslına bakarsanız kolostrofobisi olanlar için oldukça korkunç hareketsiz şekilde yatıyorsun hareket etmen yasak tabut şeklindeki makineye giriyorsun ve odada tek duyduğun bir vızıltı sesi.
1
succulent succulent
Aslında o sesler o sekansların sesi ben hepsini ezbere biliyorum :)
succulent
Manyetik rozenans görüntülemedir açılımı.

Mesleğimin bir döneminde sadece bu cihazda görev yaptım.

Bir görüntüyü elde etmek için bir sürü zaman ve fazlar vardır.
Bir teşhisi koyabilmek için farklı farklı sekanslar kullanılır.
Ayırt edici sekanslarda vardır.
Bunun mantığı bir görüntünün bu zamansal farklarda değişik parlamalar veya kararmalar yaparak size oradaki patolojiyi anlatır.
Bu işi yapabilmek için hem MR fiziğini çok iyi bilmek hem de anotomiyi çok iyi bilmek gerekir. Çünkü ezbere bir iş yapmak gerekli olan çekim alanını eksik yapmanıza neden olur. Bu hem patolojinin kaçmasına sebep olur hem de yanlış teşhis bile koydurabilir.
MR yumuşak doku üzerinde oldukça bilgi verse de akciğer gibi bir organın hareketinden dolayı akciğer en güzel bilgisayarlı tomografi cihazında görüntülenir. Hızlıdır çünkü.

Omurga, beyin, karaciğer, batın tüm organları, üreme organları, meme, ve herhangi bir kemik metaztazı değerlendirmek için ileri tetkiktir MR.

Ayrıca kalp de incelenir mr ile.

Benim en hoşuma giden fetus MRları bebek öyle net görülür ki.

Bilindiği aksine radyasyon yoktur. Ve gebelikte sadece ilk 3 ay bilindik yada bilinmedik bir yan etkisi var mı emin olunmadığı için gebelere önerilmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol