psikoz

Yazar cizer
Daha önceki tanımda dediğim gibi psikolojik hastalıktan, nörolojik rahatsızlıktan veya kimyasal maddelerden kaynaklanabilen hede.

Psikoz hastanın dünyamızdan koparak kendi iç dünyasını oluşturup o iç dünyada yaşamasıdır kendi dünyasını kendi beyninde yaşar ve siz onu oradan çıkaramazsınız. Kendi gerçekliği ile yaşadığından hastalığını kabullenmez onun dünyasında siz bir yalancısınızdır. Dünyayı sizden farklı algılar

Şizofreni ile karıştırılsada her psikoz şizofreni değildir.

Örnek olarak ajdar anık... kendisini öyle bir psikoza sokmuştur ki tüm dünya kendi etrafında dönmektedir. Tüm dünya kendisini alt etmek istemekte kendisi ise dünyayı yönetecek güçtedir aksine inandıramazsınız.

Örnek: sansar salvo kendisini geçmişten tanırım hep ailevi ve psikolojik sorunları vardı ailesi ayrıdır. Babası ağır ceza avukatı annesi ise bir ara bulucu avukattır. Böyle bir aileye rağmen sokaklarda büyüyor bir noktada getto'nun sesi oluyor.

Rap hayatına girdiğinde fazlasıyla alkol kullanırdı sinir problemleri vardı ve dinirine hakim olmak için sürekli uyku hapı alarak sürekli uyurdu gün içerisinde. Bir dönem manik depresyon, bipolar bozukluk teşhisi de kendisine kondu kısmen babasının da sahip olduğu hastalıklardı kendiside bir dönem babası gibi akıl hastanesinde tedavi gördü.

İki intihar girişiminde bulundu.

En son eski eşi tuğba öldükten sonra iyice kafayı yedi son 4, 5 yıldır etrafındaki herkesin kendisine tuzak kurduğuna dair bir psikoza girmiş durumda tabii kendisinin uyuşturucu kullandığı iddalarıda var ama psikolojik altyapısına bakarsak ikiside olabilir. Bu adamla dönem dönem sohbet ederdik beni bildiğiniz önce babası sonra babasının adamı zannederek küfredip engelledi :d.

Kendi manejerlerini dahi kendisine ihanetle suçladı.

Kafasında olmayan seneryolar uydurup duruyor neymiş 10 yıl önce babası sansara zorla vekaletname imzalatmış... 70 yaşında adam sansarın mar varlığını ne yapacak malatyada istanbulda onlarca dairesi hatta kirada dükkanları var.

Her neyse sansarın psikozu öyle bir seviyede ki sürekli takip edildiğine ve öldürüleceğine inanıyor bu süreçte tedaviyi red ediyor sürekli sinir krizi geçirip duruyor.

Bu arada hazır sansar ve psikozdan bahsetmişken şu sarkıyı da bırakayım:
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol