yurtdışına yerleşmek

Yazar cizer
Eskiden olsa bu başlıkta milliyetçilik taslar insan ülkesini terk edermi ulan tarzı bir entry girerdim yurt dışında yapamazsınız develer derdim.

Evet eskiden bu kafada birisiydim ancak zaman her şeyi ve herkesi değiştiriyor.

Ülkem de bir suriyeliyseniz bir türk vatandaşından daha rahat yaşarsınız türkiye vatandaşıysanız en fazla bir ömür karın tokluğuna çalışırsanız suriyeliyseniz yüksek vergiler olmadan çoğu vergiden muaf devlet desteğiyle kendi dükkanınızı bile açabilirsiniz.

En azından istanbulda her yer suriyeli dükkanı vesaire vesaire.

Kendi ülkemde neden 2. Sınıf vatandaş muamelesi görüyorum? Neden zenginlerle aynı vergiyi hatta fazlasını ödüyorum? Kendi ülkemde neden suriyeli ucuz iş gücü yüzünden ben ucuza çalışmak zorunda kalıyorum? Neden mülteciler toplanıp 6 -7 kişi 30 bine ev tutuyor diye ben yüksek kiralar ödemek zorunda kalıyorum? Neden yani neden.

Arkadaşlar kendi ülkemde 2. Sınıf vatandaş gibi yaşamak zoruma gidiyor inanın ki bu sorular yüzünden bazen uyuyamıyorum.

Ben kendi ülkemde mutlu değilim arkadaş olamıyorum her gün ruhsuz duygusuz gibi geziyorum. Ben ciddi ciddi etrafımdaki insanların neden hiç gülmüyorsun sorusuna neden ölü gibisin sorusuna neredeyse her gün maruz kalan bir insanım.

Bir diğer madde de ülkemizde ifade özgürlüğü yok sikik sokuk hakaret davalarına bende maruz kaldım gereksiz bir kaç siyasiyi bir kaç ünlüyü eleştirdik diye şaka maka vatan haini gibi sabahın köründe evden alınıp tutuklandığımda oldu. Hâla da davaları devam ediyor terör ögütü mensubu muamelesi görüyoruz içeriye tıkmaya niyetliler şaka gibi. Hah bulunduğum semtte de her yer torbacı ama onların suçu bir fikir ifadesi kadar büyük değil ellam polisler elleşmiyor.

Avukatımın dediği gasp hırsızlık yapsan daha az yargılanırdın fikir özgürlüğü ne büyük suçmuş. Bilsem dilimi keserdim ellam

Bende ciddi ciddi son 1 yıldır yurt dışına çıkmayı düşünüyorum ama nereden başlayıp ne yapacağımı bilmiyorum önce ingilizce şart lisans veren bir ingilizce kursuna yazılırım dil eğitimi ve lisans veren.

Ancak sonraki adımlar yada nasıl gider yaşarım o konuda bir bilgim yok az çok bilen yazarlar bilgilendirirse sevinirim.
succulent succulent
Yurtdışından bir hanım abla bulup eş dolayısı ile gidebilirsin sayın admin
Yazar cizer Yazar cizer
@succulent hayattaki tek korkum evlilik sjsjsj
succulent succulent
😅😅😅 mesleğine yönelik bir şeyler yapabilirsin belki
Yazar cizer Yazar cizer
@succulent perva sözlük adminiyim diye özellikle cv me yazacağım sjsjs
succulent succulent
Hahah yurtdışında çok tanıdığım var sorayım mı admin lazım mı diye 😅😅😅
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol